Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@03:42:25 GMT

ريسک سيستماتيک در صنعتي منزوي

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۱۱۷۰۸

ريسک سيستماتيک در صنعتي منزوي

خبرگزاري آريا - تهران- ايرناپلاس- يک کارشناس صنعت بيمه با بيان اينکه ارتباط ضعيف صنعت بيمه با ساير دستگاه‌ها سبب شده تا صنعت بيمه در ايران يک صنعت منزوي باشد، گفت: زماني که صنعت بيمه ريسکي را مي‌پذيرد، بايد پشتوانه‌اي براي پذيرش ريسک داشته باشد. در غير اين صورت، خطر بروز ريسک سيستماتيک در اين صنعت تقويت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بيمه به شکل مدرن و امروزي، نخستين بار در سال 1270 شمسي به ايران آمد و تا حدود 45 سال بعد از آن، انحصار اين صنعت در دست خارجي‌هايي بود که به اميد کسب سود بيشتر، حاضر بودند امتياز صنايع مختلف از جمله صنعت بيمه را در قبال پرداخت پول به پادشاهان ايراني در اختيار گيرند.
با اين حال در سال 1313 دو ايراني به نام‌هاي الکساندر آقايان و علي‌اکبر داور، شرکت سهامي بيمه‌ ايران را با سرمايه‌ دولتي 20 ميليون ريال تشکيل دادند. البته براي تصويب قانون بيمه در ارديبهشت 1316 خورشيدي در مجلس شوراي ملي، دو سال زمان لازم بود و 10 سال بعد از آن، به فکر بيمه کارگران افتادند. بر اساس آن، همه‌ کارخانه‌ها و بنيادهاي اقتصادي، بازرگاني، صنعتي، معدني و هر بنيادي که کارگري را در استخدام داشت، چه دولتي و چه غيردولتي، بايد کارگران خود را نزد شرکت سهامي بيمه‌ ايران يا شرکت بيمه‌ داخلي ديگري که دولت مقتضي مي‌دانست، در برابر رويدادهاي ناخواسته‌اي که هنگام پرداختن به کار رخ دهد، بيمه مي‌کردند.
با اين حال رشد صنعت بيمه تا اوايل دهه 50 شمسي در ايران ادامه داشت، اما در ابتداي اين دهه بود که رشد قيمت نفت در بازارهاي جهاني، معادلات اقتصادي ايران را تغيير داد و به دنبال آن، شرکت‌هاي بيمه‌اي يکي پس از ديگري سر برآوردند، تا حدي که هنگام پيروزي انقلاب اسلامي، علاوه بر بيمه ايران، 13 شرکت بيمه ديگر در کشور فعال بودند.
**انقلاب اسلامي و بيمه‌هاي ملي
با پيروزي انقلاب، تمام بيمه‌ها ملي اعلام شد و تنها سه شرکت اجازه صدور بيمه‌نامه گرفتند. شرايط تا پايان جنگ هشت‌ساله ايران و عراق بر همين روال پيش رفت و پس از آن نيز دو شرکت بيمه دولتي ديگر تأسيس شد. اوايل دهه 80 شمسي بود که پاي بخش خصوصي به صنعت بيمه ايران باز شد و روند افزايش تعداد شرکت‌هاي بيمه‌گر همچنان ادامه دارد.
اما نکته مهم اين است که علاوه‌بر تعداد شرکت‌هاي بيمه‌گر، محصولات ارائه شده از سوي اين شرکت‌ها نيز هر روز متنوع‌تر مي‌شود، با اين حال کارشناسان اين صنعت عقيده دارند عدم محاسبه ريسک در اين صنعت و همچنين نبود ارتباط کامل بيمه‌گران با ساير نهادها مهم‌ترين مشکلاتي است که اين صنعت را تهديد مي‌کند و ممکن است ريسک سيستماتيک را در اين صنعت نهادينه کند.
**عدم وجود نظام جامع مديريت ريسک در صنعت بيمه
در همين مورد حسين ميرزايي، کارشناس بيمه در گفت‌وگو با ايرناپلاس گفت: به‌طور کلي صنعت بيمه ايران وضعيت مناسبي ندارد و يکي از دلايلش اين است که اگرچه به ظاهر تنوع پيدا کرده، اما در شيوه ارائه، ساز و کار درست خدمات بيمه‌اي ديده نشده است.
وي با اشاره به اينکه مورد دوم عدم وجود نظام جامع مديريت ريسک در صنعت بيمه است، ادامه داد: نظام جامع مديريت ريسک در خصوص اموال، اشخاص و موضوعات بيمه‌اي وجود ندارد و صنعت بيمه بايد نگرش وسيع و شفافي نسبت به ريسک‌هايي که قرار است پوشش دهد داشته باشد.
ميرزايي تأکيد کرد: در صنعت بيمه ايران ريسک ارزيابي نمي‌شود، در حالي که وظيفه اصلي صنعت بيمه ارزيابي و مديريت ريسک است.
**مشکلات معيشتي، مانع رشد بيمه‌هاي عمر
به گفته ميرزايي مسئله بعدي بحث ارتباط ضعيف صنعت بيمه با ساير دستگاه‌هاست. اين ارتباط ضعيف سبب شده تا بيمه در ايران يک صنعت منزوي باشد و اين بزرگ‌ترين چالش صنعت بيمه است.
وي به وضعيت بيمه عمر در کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه موضوعي که در صنعت بيمه به‌صورت شفاف گزارش نمي‌شود وضعيت بيمه‌هاي عمر است. اين در حالي است که يکي از مهم‌ترين شاخص‌هاي توسعه صنعت بيمه در هر کشوري ضريب نفوذ بيمه‌هاي عمر است.
ميرزايي با بيان اين که افراد معمولاً در مدت کوتاهي بيمه عمر پرداخت مي‌کنند و از آن خارج مي‌شوند، ادامه داد: اين موضوع دلايل متفاوتي دارد. از آنجا که افراد براي دريافت اين خدمت، پرداختي‌هايي دارند، زماني که وضعيت اقتصادي تغيير مي‌کند و معيشت مردم دچار مشکل مي‌شود، قاعدتاً هزينه‌هاي ضروري غير مهم را کنار مي‌گذارند تا بتوانند به هزينه‌هاي ضروري مهم رسيدگي کنند.
وي افزود: بيمه عمر براي فرداست، اما مسائل و مشکلات اقتصادي براي امروز است.
**ضعف صنعت بيمه در تضمين آينده
وي استقبال اندک مردم از بيمه عمر را ضعف صنعت بيمه در تضمين آينده و عدم فرهنگ‌سازي دانست و گفت: در خصوص بيمه‌هاي عمر، آگاه‌سازي و فرهنگ‌سازي خوبي صورت نگرفته و تنوع در شيوه ارائه محصولات بيمه‌اي نيز مطلوب نيست . در حالي که در برخي کشورها فقط در بيمه باربري وارداتي 120 بسته متنوع وجود دارد، اما در کل کشور بيش از 40 نوع بيمه نداريم.
اين کارشناس صنعت بيمه ادامه داد: چند مدل بيمه اتکايي وجود دارد. در يک مدل ريسک را به طرف خارجي‌ها منتقل مي‌کنيم که در حال حاضر به دليل تحريم‌ها ممکن نيست. در واقع اصل بيمه اتکايي اين است که بخشي از ريسک، بر دوش شرکت يا اقتصاد ديگري باشد، اما مسئله اينجاست که در داخل کشور به دليل مسائل تحريم و انزواي صنعت بيمه نتوانستيم با دنيا گفت‌وگو کرده و زمينه را فراهم کنيم، تا آنجا که حتي بدون تحريم‌ها نيز صنعت بيمه توانايي آن را ندارد که ريسک را به کشورهاي ديگر منتقل کند.
**سايه خطر بيمه‌هاي اتکايي بر سر صنعت بيمه
وي افزود: بيمه‌هاي اتکايي شامل دو مورد بيمه‌هاي اتکايي اجباري و اختياري است که در بحث بيمه اتکايي اجباري ريسک‌ها بر عهده بيمه مرکزي است.
ميرزايي با اشاره به اينکه در بحث بيمه‌هاي اتکايي اختياري اتفاق بدتري در حال وقوع است، گفت: در بيمه اتکايي اختياري، شرکت‌ها در کشور مسئوليت را بر گردن يکديگر مي‌اندازند که آسيب جدي دارد و اگر اتفاقي مانند سيل يا زلزله بيفتد کل شرکت‌هاي بيمه‌اي مانند دومينو مي‌ريزند و همه به‌صورت زنجير‌وار از يکديگر تأثير منفي مي‌گيرند، در صورتي که ظرفيت مجاز بيمه اتکايي لازم را ندارند.
وي تأکيد کرد: زماني که صنعت بيمه ريسکي را مي‌پذيرد، بايد پشتوانه‌اي براي پذيرش ريسک داشته باشد و اين پشتوانه در صنعت بيمه وجود ندارد. اين بي‌پشتوانگي در صنعت بيمه، خطر ريسک سيستماتيک را ايجاد مي‌کند.
**بيمه عمر متأثر از نرخ تورم است
همچنين نصرت‌الله نوربخش، کارشناس صنعت بيمه در گفت‌وگو با ايرناپلاس با اشاره به اينکه به‌طور کلي بيمه‌هاي زندگي که شامل انواع بيمه‌هاي عمر و حوادث مي‌شود در دنيا جايگاهي قوي دارد، گفت: از کل بازار بيمه در دنيا بيش از 50 درصد سهم بيمه‌هاي زندگي است و کمتر از 50 درصد بيمه‌هاي اموال را شامل مي‌شود.
وي ادامه داد: چيزي که در ايران اتفاق افتاده اين است که يک سيستم بيمه‌اي در بخش بيمه‌هاي زندگي داريم که متأثر از نرخ تورم، سود بانکي و نوسانات است و از همين رو نمي‌تواند قدرت سرمايه امروز را براي 10 يا 20 سال آينده حفظ کند. در حالي که در نقاط ديگر دنيا به دليل اينکه نرخ تورم تقريباً ثابت بوده و حدود سه درصد است، مي‌توان براي آينده برنامه‌ريزي دقيقي داشت.
**زيان رقابت قيمتي براي بيمه‌گران
نوربخش با بيان اينکه اگر قدرت پول از زماني که در بيمه‌نامه ثبت مي‌شود، کاهش پيدا کند و ارزش خود را از دست دهد نمي‌تواند انگيزه خوبي را به بيمه‌گذار براي خريد بيمه عمر بدهد، افزود: بايد راهي را انتخاب کنيم که ثبات را در بخش بيمه‌هاي عمر ايجاد کنيم تا مردم براي خريد بيمه‌هاي عمر انگيزه داشته باشند.
وي تأکيد کرد: طراحي بيمه عمر موفق، نياز به بررسي‌هاي کارشناسي دارد تا با هدايت بيمه مرکزي، تيم مالي به همراه متخصصين بيمه‌هاي عمر و زندگي آن را طراحي کنند و در کنار آن، بايد از سيستم‌هاي فناوري اطلاعات استفاده شود، زيرا محاسبات پيچيده‌اي دارد و شرکت بيمه بايد بتواند در طول زمان به تعهدات خود عمل کند.
وي مهم‌ترين چالش صنعت بيمه را تحريم‌هايي دانست که بر سر راه بيمه‌هاي اتکايي مشکل آفرين هستند و ادامه داد: به دليل اينکه بازار به‌سمت آزادسازي رفته، يک رقابت قيمتي بين شرکت‌هاي بيمه اتفاق افتاده است. اين رقابت نرخي به همه شرکت‌ها لطمه مي‌زند و ناگزير بايد دستگاه نظارتي بيمه مرکزي جمهوري اسلامي ايران به راهکارهايي دسترسي پيدا کند تا کيان صنعت بيمه را در جايگاه درستي قرار دهد.
**ساختار بيمه درماني به نفع بخش خصوصي است
اين کارشناس صنعت بيمه با اشاره به اينکه بيمه سلامت، ارتباطي به بيمه‌هاي بازرگاني ندارد، گفت: بيمه‌هايي مانند سلامت يا تأمين اجتماعي در محدوده‌اي خارج از بيمه‌هاي بازرگاني قرار دارند. تنها نکته در اين رابطه اين است که ساير بيمه‌هاي پايه مانند تأمين اجتماعي، ارتش و... اين امکان را دارند تا پوشش مازاد را در قالب بيمه‌هاي تکميلي با شرايطي که آيين‌نامه شوراي عالي بيمه مصوب کرده، بگيرند.
وي ادامه داد: به نظر مي‌رسد نوعي نا‌هماهنگي بين بيمارستان‌ها و پزشکان با صنعت بيمه وجود دارد که نياز است اين ناهماهنگي‌ها با دخالت بيمه مرکزي بين وزارت بهداشت، نظام پزشکي و صنعت بيمه مرتفع شود و با استفاده از بيمه‌هاي تکميلي بتوان نفع عمومي را فراهم کرد.
نوربخش گفت: بايد به اين نکته توجه کرد که در اين چارچوب درست، منافع مردم تأمين شود، زيرا در حال حاضر اين طور به نظر مي‌رسد که ساختار موجود بيشتر به نفع بخش خصوصي پزشکي اعم از بيمارستان‌ها و پزشکان است.
گزارش از حوري قاسمي
**اداره کل اخبار چندرسانه‌اي**ايرناپلاس**
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۱۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در تشریح برنامه‌های این شرکت در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: برگزاری نشست‌های علمی- فنی و بازرگانی و معرفی دستاوردهای ارائه‌شده در غرفه خودکفایی و دانش‌بنیان شرکت ملی گاز مهم‌ترین محورهای فعالیت این شرکت در نمایشگاه خواهد بود.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سیدمحمد پیشوایی با اشاره به برنامه‌ریزی منسجم این شرکت به‌منظور بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت‌های بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، ‌گفت: این نمایشگاه یکی از مهم‌ترین رویدادهای ملی و بین‌المللی در صنعت نفت است.

وی ادامه داد: برپایی مستمر ۲۸ دوره این نمایشگاه که با وجود برخی محدودیت‌های ناشی از فشارهای خارجی، در هر دوره نسبت به دوره پیش پربارتر و با افزایش کمی و کیفی سطح شرکت‌های داخلی و بین‌المللی مشارکت‌کننده برگزار شده، مؤید این واقعیت است که صنعت نفت ایران صنعتی خودکفا، بالنده و پویا است که توانسته ضمن تأمین نیازهای خود، توان صادرات کالا و خدمات را در بخش‌های بالادست و پایین‌دست اثبات کند.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران افزود: لذا با توجه به گستردگی بی‌بدیل زمینه‌های مرتبط با صنعت نفت و گاز، نمایشگاه نفت نمادی از موفقیت رویکرد باور به توان داخلی برای عبور از مشکلات در همه ابعاد است.

غرفه خودکفایی صنعت گاز؛ محلی برای ارائه دستاوردهای فنی_تخصصی 

پیشوایی با بیان این‌که این شرکت به‌عنوان یکی از چهار شرکت اصلی وزارت نفت و بزرگترین تأمین‌کننده سبد انرژی کشور، مانند سال‌های گذشته، حضوری فعال در این نمایشگاه دارد، گفت: همکاران من در واحد روابط عمومی، براساس تجربیات ارزشمند اندوخته طی سال‌های گذشته و با بهره‌مندی از دانش روز، از ماه‌ها پیش برای مشارکت هرچه بهتر شرکت ملی گاز ایران در این رویداد ملی و بین‌المللی برنامه‌ریزی کردند و به لطف خدا امید داریم که امسال نیز غرفه شرکت ملی گاز ایران از نظر جذب مخاطب و عرضه خدمات و دستاوردها، جزو غرفه‌های برتر باشد.

وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد شرکت ملی گاز ایران در تأمین تجهیزات از تولیدکنندگان داخلی و همچنین دستاوردهای شگرف پژوهشی و مهندسی شرکت که زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی و محصولات صنعت به خارج از کشور را فراهم کرده، درخواست‌های متعددی برای برگزاری نشست‌های دوجانبه علمی، فنی و بازرگانی از سوی شرکت‌های داخلی و خارجی با مدیران صنعت گاز داده شده است.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران افزود: افزون بر نشست‌های تخصصی، مدیران عامل و متخصصان بیش از ۵۰ شرکت تابع اصلی شرکت ملی گاز ایران به همراه همکاران ما در مدیریت‌های ستادی شرکت در ایام نمایشگاه به تناوب در غرفه اصلی شرکت در سالن ۵ (سالن ملل) و غرفه خودکفایی و دانش‌بنیان که در جنب سالن ۵ برپا شده، آماده هستند تا اطلاعات مربوط به خدمات و دستاوردهای صنعت گاز را به استحضار بازدیدکنندگان رسانده و قدرت خوداتکایی و توانستن را به منصه ظهور برسانند.

شرح دستاوردهای یک‌سال اخیر صنعت گاز

پیشوایی با تأکید بر این‌که سال ۱۴۰۲ از منظر اقدام‌ها و دستاوردها سالی پربار برای شرکت ملی گاز ایران بوده است، گفت: پارسال حجم تولید،  انتقال، توزیع و صادرات گاز سیر صعودی داشته و در کنار آن در بحث گازرسانی شهری و روستایی، اجرای طرح‌های زیرساختی کلان مانند گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، ذخیره‌سازی گاز، تقویت شبکه و هوشمندسازی، تأمین گاز مشترکان عمده و جزء، همکاری با تولیدکنندگان داخلی، تولیدات ساخت بار اول، همکاری صنعت و دانشگاه و طرح‌های سرمایه‌گذاری صنعت گاز، آمارهای مثبت و چشمگیری ثبت شده است.

وی افزود: از سویی روایت توان مهندسی و مجاهدت و ایثار ملی برای ناکام گذاشتن نقشه دشمن که در زمستان پارسال با اقدام‌های خرابکارانه علیه تأسیسات انتقال گاز در صدد ایجاد بحران در کشور بودند، مبحث بسیار مهمی است که به‌عنوان یکی از دستاوردهای تلاشگران صنعت گاز روز پنجشنبه (۲۰ اردیبهشت) در نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در محل کنفرانس خبری نمایشگاه شرح داده خواهد شد.

حرکت صنعت گاز بر مدار جهش تولید و بهینه‌سازی فن‌آورانه

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در ادامه، با اشاره به همسویی شعار نمایشگاه بیست و هشتم نفت و گاز با نامگذاری سال ۱۴۰۳ گفت: انتخاب شعار نمایشگاه امسال با عنوان صنعت نفت، جهش تولید و بهینه‌سازی فناورانه، نشان‌دهنده اهتمام عملی دست‌اندرکاران وزارت نفت دولت سیزدهم به منویات مقام معظم رهبری است و شرکت ملی گاز ایران نیز در دو سال گذشته ضمن جهت‌دهی سیاستگذاری کلان خود بر روی مصرف بهینه گاز، طرح‌های بزرگی در این زمینه اجرا کرده است.

پیشوایی با بیان این‌که برآیند اقدام‌ها و سیاستگذاری‌های کلان شرکت ملی گاز ایران حاکی از حرکت این شرکت بر مدار جهش تولید و بهینه‌سازی فناورانه‌ است، اظهار کرد: همانطور که اعلام شد، شرکت ملی گاز ایران تأمین‌کننده بیش از ۷۰ درصد سبد انرژی کشور است و در سراسر کشور حدود 30 میلیون مشترک درمجموع، از محصولات این شرکت استفاده می‌کنند.

به گفته وی، براین اساس، مصرف بهینه در بخش خانگی و تجاری این امکان را فراهم خواهد کرد که گاز بیشتری به بخش مولد اقتصاد تزریق شود؛ به همین منظور، با هدف مشارکت مردم در اقتصاد و جهش تولید، شرکت ملی گاز ایران طرح‌های متنوعی را برای مشارکت مردم در طرح‌های سرمایه‌گذاری صنعت گاز و تشویق به مصرف بهینه ارائه کرده است.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود، درباره مصادیق عملکرد این شرکت در موضوع بهینه‌سازی فناورانه، تصریح کرد: طرح کلان هوشمندسازی کنتورهای گاز به‌عنوان یک عملکرد مشخص برای بهینه‌سازی فناورانه است؛ ضمن آن‌که در حوزه سیاستگذاری کلان، امسال مدیریت انرژی و کربن در ساختار شرکت تأسیس شده که مأموریت اصلی آن، اقدام همسو با امور بهینه‌سازی است.

پیشوایی در پایان یادآور شد: بار دیگر از عموم هموطنان، اصحاب رسانه، فرهیختگان دانشگاهی، دانشجویان و پژوهشگران، فعالان حوزه انرژی و تمامی علاقه‌مندان دعوت به عمل می‌آورد که با حضور در نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز  از دستاوردهای صنعت به ویژه دستاوردهای شرکت ملی گاز ایران در زمینه خودکفایی و تولید بار اول دیدن کنند.

دیگر خبرها

  • بیمه هاما به خانواده صنعت بیمه پیوست
  • تأمین مالی و ریسک داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی پوشش داده می‌شود
  • رویداد صدرا شرایط کار میدانی را برای دانشجویان مهیا می‌کند
  • پژوهش و بومی سازی رویکرد اصلی شرکت ملی حفاری ایران
  • حضور فعال بانک صادرات در نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • پذیرش ۵۷ مقاله در نهمین کنفرانس ملی مکانیک سنگ ایران
  • تصویب یک طرح پژوهشی با موضوع محرک‌های توسعه تکافل در کشور در شورای پژوهشی پژوهشکده بیمه
  • اعلام برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • مشهد قطب آجیل ایران می‌شود
  • ایران موفق به تولید زیردریایی هدایت پذیر از راه دور شد